måndag 14 januari 2013

Privatsurfande på jobbet gör dig mer effektiv

Visste du att det finns studier som har visat på att personer som privatsurfar på jobbet tio minuter per dag både minskar sin stress och dessutom ökar sin effektivitet?

Många arbetsgivare har varit och är fortfarande skeptiska till att deras anställda ska ha tillgång till Facebook och andra sociala nätverk. Man har menat att det är "stulen arbetstid" och på en del arbetsplatser är exempelvis Facebook blockerat på de anställdas datorer.

På arbetsplatser där man har en mer tolerant inställning till hur de anställda använder datorerna och var de surfar har det till och med kunna visa sig att gränsen mellan arbete och fritid suddas ut - på ett positivt sätt för arbetsgivaren. En anställd som bokar en semesterresa på arbetstid kan lika gärna koppla upp sig på jobbmejlen hemifrån på kvällstid någon timme eller två.

Enligt forskarna som står bakom denna studie ( Journal of Workplace Rights), så innebär det privata surfandet ett avbrott från det ibland hektiska arbetslivet, vilket kan ge en en stunds välkommen avkoppling och en möjlighet att samla lite ny energi. Dessutom kan fantasi och kreativitet kopplat till dina arbetsuppgifter också ta ny fart av lite ny input ute på nätet.

Det innebär med andra ord att du inte behöver ha dåligt samvete om du kollar din privatmejl, tittar in på Facebook eller tittar in till någon blogg mitt under arbetsdagen – tvärtom! Du kan till och med hävda att det gagnar din arbetsgivare,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar